Οι Team Changers για καθαρές ακτές (Ιούνιος 2023)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, οι Team Changers ανέλαβαν δράση για να περιορίσουν τη ρύπανση στις ακτές της Λαυρεωτικής.

Στις 2 Ιουνίου, 50 εθελοντές Team Changers ξεκίνησαν από τα κεντρικά κτήρια στην Ν. Ιωνία και επισκέφθηκαν τις παραλίες Τσονίμα, Καλοπήγαδο και Πούντα Ζέζα, έχοντας λάβει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό των παραλιών. Με κεντρικό μήνυμα «Αναλαμβάνουμε Δράση», η πρωτοβουλία ήταν ανοιχτή προς όλους τους εθελοντές που θέλησαν να συμβάλουν καθαρίζοντας τις τρεις ακτές.

Οι Team Changers γέμισαν δεκάδες σακούλες με σκουπίδια. Τα περισσότερα απορρίμματα που καταλήγουν στη θάλασσα είναι πλαστικά μιας χρήσης και, σύμφωνα με έρευνες, αν συνεχίσει η ρύπανση με τους ίδιους ρυθμούς, εκτιμάται ότι το 2050 θα υπάρχει στους ωκεανούς περισσότερο πλαστικό παρά ψάρια. Τα αποτσίγαρα και τα πλαστικά μίας χρήσης, ήταν τα πολυπληθέστερα απορρίμματα που βρέθηκαν στις ακτές. Τα απορρίμματα αυτά σχετίζονται με δραστηριότητες αναψυχής στην παράκτια ζώνη, και συνδέονται άμεσα με τις καθημερινές καταναλωτικές μας συνήθειες που διαρκούν σε χρήση ελάχιστη ώρα, ωστόσο παραμένουν στις ακτές και το βυθό της θάλασσας για πολλά χρόνια, αποτελώντας σοβαρή απειλή για θαλάσσια ζώα και οργανισμούς.

Η εθελοντική ομάδα της CQS, οι Team Changers, αναγνωρίζει πως η προστασία των ακτών είναι σημαντική και η ευαισθητοποίηση όλων μας απαραίτητη.

Αναλαμβάνουμε δράση και συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Όλοι μαζί κάνουμε μικρές αλλαγές, με μεγάλη αξία για την υγεία του πλανήτη μας.